Maca prah: Super namirnice za poboljšanje vašeg zdravlja

Maca je vrsta biljke porijeklom iz Anda, Peru. Obično se koristi kao korjenasto povrće i ljekovita biljka. To je sigurna hrana i za ljude i za životinje, ali ima malo joda koji može uzrokovati probleme sa štitnjačom kad se prekomjerno jede. Međutim, tamno obojeni korijeni Mace imaju značajan sadržaj prirodnog joda koji sadrži oko 10 g porcije ove osušene Mace koja može sadržavati 52 miligrama joda.

Biljka maca koristila se već u ranim vremenima čak i prije nego što su Španjolci osvojili Peru. Zapravo, drevni ratnici koriste biljku kao potencijalnu tvar za održavanje energetskog i snažnog stanja tijela tijekom bitke.

Maca prah smatra se izvrsnom hranom koja povećava razinu energije s velikim zdravstvenim prednostima. Sadrži nekoliko elemenata koji se također nalaze u ginsengu, a koji su vrlo učinkoviti u održavanju zdravog spolnog života. Većina njegovih komponenti vrlo su korisne za dobrobit ljudskog tijela i doprinose zdravom načinu života. Evo nekih zdravstvenih prednosti Maca praha:

Ima adaptogena svojstva-Maca je jedna od jedinstvenih biljaka koja je klasificirana kao adaptogen-koja se ima sposobnost prilagoditi stanju ljudskog tijela i brzo reagira u liječenju bilo kojeg problema u tijelu.

Povećava libido i vraća tijelu energiju-Maca sadrži elemente koji povećavaju libido (slobodna kreativna energija pojedinca, posebno za njegovo seksualno ponašanje). U nekim slučajevima, Macu koristi i većina ratnika prije nego što krenu u bitku kako bi održali svoje tijelo aktivnim i snažnim za teške aktivnosti.

Poboljšava funkcije naših tjelesnih sustava-Maca sadrži nekoliko masnih kiselina, kalcij, vitamin B1, B2 i B12 koji su esencijalni nutrijenti koji pomažu potaknuti dobru probavu i poboljšavaju funkcije našeg živčanog sustava. Štoviše, njegov sadržaj alkaloida neutralizira sve hranjive tvari u tijelu koje pomažu u održavanju vašeg tijela jakim i zdravim.

Izvrsno sredstvo protiv boli-Maca prah može se koristiti kao analgetik, ekspektorans ili sedativ jer sadrži saponine i terpenoide koji imaju sposobnost ublažavanja boli.

Učinkovita pomoć pri obnavljanju spolnih disfunkcija-Kako Maca povećava libido, ima visoku učinkovitost pri obnavljanju spolnih disfunkcija. To ga čini vrlo popularnom pomoći u izgradnji seksualnog zdravlja, posebno u zapadnim područjima. If you are you looking for more regarding kako koristiti maca prah check out our own internet site.

Poboljšava plodnost-Maca prah ima sadržaj glukozinolata koji su bitni za povećanje plodnosti. Tako povećava pokretljivost i proizvodnju spermija kod muškaraca. Parovi koji žude za bebom koriste ovaj dodatak prehrani i dokazali su njegovu učinkovitost.

Uravnotežuje funkcije sustava u tijelu-Maca se smatra adaptogenom i uz sve dobre kemijske komponente potiče snažan i zdrav imunološki sustav koji sprječava tijelo da se razboli.

Liječi simptome menopauze-Maca prah sadrži alkaloide koji pomažu u liječenju menopauzalnih i hormonalnih problema žena. Također poboljšava raspoloženje što ima pozitivne učinke na žensko ponašanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *